Antreprenoriat: Imbunatatiri necesare Programului de Microindustrializare

Nume : Mihaela Culeasca
Tara : Romania
Data : 04.11.2019
Profesie : Specialist comunicare
Organizatie : PTIRSE
Institutie tinta : Ministerul pentru Mediul de Afaceri
Stadiul problemei :

Programul de Microindustrializare este unul din programele anuale de finantare care sprijina firmele cu istoric de activitate in domeniul productiei. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat aloca anual bani pentru sprijinirea competitivitatii IMM-urilor din Romania, bugetul pentru anul 2019 fiind estimat la 22.678.000 lei, adica pentru aproximativ 50 de firme. Accesul la finantare se face in baza unei grile de punctaj. Printre problemele identificate se numara lipsa evaluarii calitative a planurilor de afaceri, punctarea suplimentara pentru crearea unui numar de cel putin 4 noi locuri de munca, punctarea suplimentara pentru angajarea unui numar de minim 2 persoane defavorizate. De asemenea, aplicantii sunt depunctati daca mai sunt asociati in alte societati comerciale. Din cauza numarului mic de finantari acordate, majoritatea aplicantilor obtin 100 de puncte, departajarea facandu-se in functie de numarul de noi locuri de munca asumate prin planul de afacere. Detalii despre program se pot gasi AICI.



Solutii primite de la cetateni

Doru Aurelian Ursu

Doru Aurelian Ursu, Romania, Economist (05.11.2019)

Depunctarea aplicantilor ai caror asociati au fost sau mai sunt actionari in alte companii este din punctul meu de vedere o eroare deoarece in loc sa aprecieze si sa puncteze experienta acest criteriu dezavantajeaza. Consider ca eliminarea lui ar creste numarul finantarilor solicitate si implicit acordate precum si competitia pe calitatea proiectelor depuse.
Proiect TestIMM

Proiect TestIMM, Romania, Politici publice (04.11.2019)

Imbunatatirea procedurii de implementare a programului: impartirea bugetului pe regiuni de dezvoltare in functie de procentul de IMM-uri si analiza anilor anteriori privind acordarea finantarilor; eligibilitatea microintreprinderilor in toate regiunile de dezvoltare; punctarea IMM-urilor in functie de numarul de ani de activitate, cifra de afaceri si profit; introducerea TVA eligibila daca nu poate fi dedusa sau recuperata.
Proiect TestIMM

Proiect TestIMM, Romania, Politici publice (04.11.2019)

Modificarea grilei de punctaj si a criteriilor de departajare la punctaje egale: la resurse umane acordarea de puncte pentru maxim 2 persoane noi angajate in firma; introducerea unui criteriu de diversitate si incluziune; punctarea calitatii (relevantei) planului de afacere; acordarea de puncte suplimentare pentru asociatul care a urmat un curs de competente antreprenoriale; punctaj suplimentar pentru proiecte incadrate la domenii inovatoare.


Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.