Informaţiile publicate de ECONOMICA.net arata ca cele mai mari îngrijorări legate de calitatea mediului înconjurător percepute de cetăţenii României sunt defrişările (70%), urmate la mare distanţă de gestiunea deşeurilor (34%) şi poluarea aerului (32%). Acestea sunt rezultatele unui studiu desfăşurat de compania de cercetare de piaţă Ipsos în 28 de ţări din întreaga lume. In același articol se arata ca poluarea aerului – principala problemă de mediu în rândul cetăţenilor din 7 ţări şi unul din top 3 subiecte menţionate în mai mult de jumătate din cele 28 de ţări investigate – preocupă 32% dintre români. Recent, România a fost trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului.
Folosirea mijloacelor de transport in comun. Economisirea energiei. Refolosirea si reciclarea materialelor. Utilizarea energiei verzi – energia solara, eoliana si geotermala contribuie la reducerea poluarii aerului. Modernizarea instalatiilor sau inchiderea celor neperformante. Utilizarea celor mai bune practici si tehnici disponibile in fiecare industrie.
De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:
Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.