Galatiul, desi si-a redus numarul de locuitori la aproape 230,000 de persoane, ramane unul dintre cele mai mari orase din Romania. Beneficiind de o asezare geografica atractiva pentru dezvoltarea mediului de afaceri, de un centru universitar si de multi oameni muncitori, calitatea vietii s-a redus totusi fata de cea din orase precum Timisoara, Brasov, Cluj, sau Constanta.
Pentru a ne bucura de un nivel de trai mai ridicat, cat mai apropiat de standardele decente ale Uniunii Europene, trebuie ca politicile publice locale sa fie facute intr-un mod transparent, care sa faciliteze colaborarea mediului politico-administrativ cu cel al mediului de afaceri, sindicate, patronate, ONG-uri si chiar cetateni neafiliati. Pe langa spirit de initiativa si eliminarea coruptiei in alocarea banilor publici, este nevoie si de idei de proiecte. Astfel, banii vor fi alocati acolo unde au un impact pozitiv cat mai mare asupra dezvoltarii orasului.
Asadar, ce proiecte sunt necesare pentru dezvoltarea orasului, cresterea nivelul de trai, reducerea somajul si transformarea acestei zone intr-un pol de competitivitate la nivel national si chiar international?
Pod peste Dunăre, unirea cu Brăila, aeroport, zonă metropolitană, autostradă pe ruta Galați -Brăila - Slobozia - Călărași - Silistra (face joncțiunea cu A2). Podul peste Dunăre ar face ca orașul să fie tranzitat mai mult, se va ajunge la Marea Neagră mai rapid, dinspre Transilvania, Nordul Moldovei, Ucraina, oamenii vor cheltui, vor vedea orașul și se vor stabili aici. Zona metropolitană și unirea cu Brăila = mai mulți locuitori (aproximativ 800.000, mai multe fonduri de la UE, oportunități, oraș extrem de mare, comparativ cu restul orașelor provinciale din România, Dunărea și Siretul prin mijloc, turism (lacul Brateș amenajat), fel de fel de atracții, o faleză imensă, afaceri, etc. Crearea regiunilor în România după propunerea Președintelui Traian Băsescu, ar fi benefică doar în cazul în care cele 8 regiuni ar fi constituite în jurul celor 8 orașe mari ale României și anume: Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Timișoara.
De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:
Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.