Infertilitatea este o boală ce a fost clasată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe locul 5 în topul dizabilităţilor la nivel global. România însă a recunoscut-o ca fiind o problemă de sănătate publică abia la sfârşitul anului 2010, asta în timp ce mai toate ţările europene aveau politici clare de sprijinire a cuplurilor care îşi doreau dar nu puteau avea copii. În România, un cuplu din șase luptă cu această problemă. Statisticile mai arată că o treime dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile, iar în rândul celor trecute de 40 de ani, infertilitatea este întâlnită la peste jumătate. În ultimii ani, şi numărul bărbaţilor care se confruntă cu această problemă a crescut. In Europa, in tarile cu natalitate scazuta, statul a luat măsuri pentru creşterea numărul de nou-născuţi, au inclusiv politici de susţinere a cuplurilor infertile care îşi doresc copii. În primele 9 luni ale lui 2017 s-au realizat putin peste 200 de proceduri de fertilizare in vitro şi de embriotransfer, mult sub media anuală a primelor două subprograme. Suma alocată nu este suficientă pentru cât de multe cazuri de infertilitate sunt în România. Rata de sarcină pe o procedură este de 26%, pe două proceduri 43% şi 80% pe 6 proceduri. Programul a fost finanțat în ultimi 8 ani de 3 ori.
Pentru susținerea creșterii natalității si luptei împotriva infertilității, este necesara susținerea si subvenționarea unui număr mai mare de fertilizări in vitro, pentru a oferi cat mai multor familii șansa de a avea copii.
De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:
Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.