Dezvoltare: Gura Humorului, turism da, transport nu.

Nume : Mihai SERBAN
Tara : Romania
Data : 03.07.2018
Profesie : psiholog
Organizatie : Nu este cazul.
Institutie tinta : CJ Suceava
Stadiul problemei :

Oraşul Gura Humorului, situat în centrul geografic al judeţului Suceava, în “Zona Mănăstirilor Bucovinei”, deţine o poziţie strategică pentru vizitarea mănăstirilor din Nordul Moldovei și a altor obiective de interes turistic din această parte a țării. De altfel, turismul în regiunea Gura Humorului constituie una dintre priorităţile de dezvoltare a regiunii Bucovina, iar investiţiile în acest domeniu o prioritate în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare a României. Acest lucru este reflectat de numărul mare de turişti care vizitează zona pe tot parcursul anului – estimat la aproximativ 60.000 de persoane cazate anual în unităţile de primire turistică şi la circa 200.000 care tranzitează staţiunea. Nu în ultimul rând, datorită existenţei mai multor săli de conferinţe în cadrul unor hoteluri şi pensiuni, a luat amploare turismul de afaceri, congrese şi reuniuni. În pofida resurselor turistice variante, a dezvoltării reţelei de unităţi turistice de cazare şi a numărului mare de turişti care vizitează zona, oraşul oferă posibilităţi limitate de transport la obiectivele turistice şi de agrement, precum şi în interiorul oraşului.



Solutii primite de la cetateni

Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (03.10.2018)

Primăria orașului Gura Humorului a identificat următoarele soluții: 1. Achiziționarea şi punerea în funcțiune a unor trenulețe electrice, care să efectueze trasee la principalele atracții turistice din Gura Humorului (Mănăstirea Voroneț, Mânăstirea Humor, pârtia „Şoimul”, complexul de agrement Ariniș,  pensiuni cu produse culinare specifice zonei). 2. Crearea unui mijloc de transport alternativ, prin achiziționarea și dezvoltarea unei reţele de biciclete de închiriat, cu puncte de închiriere în zone de interes turistic ale zonei Gura Humorului. Aceasta soluție ar avea consecințe pozitive asupra sănătății publice, în condițiile în care deplasarea cu bicicletele este nepoluantă. Pentru ducerea la îndeplinire a acestor obiective, Primăria Gura Humorului are nevoie de sprijin din partea CJ Suceava. Acordarea unui sprijin financiar Primăriei Gura Humorului pentru crearea unor facilitați de transport a turiștilor poate duce la dezvoltarea turistica a regiunii, la crearea unor noi locuri de munca și la creșterea nivelului de trai al cetățenilor din aceasta zona.


Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (03.07.2018)

Solutii identificate de Primaria orasului Gura Humorului:
1. Achiziţionarea şi punerea în funcţiune a unor trenuleţe electrice, care să efectueze trasee la principalele atracţii turistice din Gura Humorului (Mănăstirea Voroneț, Mânăstirea Humor, pârtia „Şoimul”, complexul de agrement Ariniș,  pensiuni cu produse culinare specifice zonei).
2. Crearea unui mijloc de transport alternativ, prin Achiziționarea și dezvoltarea unei reţele de biciclete închiriabile, cu puncte de închiriere în zone de interes turistic ale zonei Gura Humorului. Aceasta solutie ar avea consecinte pozitive asupra sănătăţii publice, în condițiile în care deplasarea cu bicicletele este nepoluantă.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.