Consumatori: Restantieri fara vina!

Nume : luminita m
Tara : Romania
Data : 19.05.2010
Profesie : tehnician SSM
Organizatie : Nu este relevant
Institutie tinta : Nu stiu
Stadiul problemei :
Problema e caracteristica vremurilor , dar are repercusiuni pe termen mai lung. Anume: in ce fel ar putea fi disculpati cei care intarzie la plata unor credite contractate din pricina angajatorilor care intarzie plata salariilor? Care e vina omului in atare situatie?
Ajungi in Biroul de Credit AZI si timp de 4 ani esti legat de maini si de picioare in ceea ce priveste contractarea unui produs de credit care ar putea asigura MAINE o locuinta!
Cine ii despagubeste pe salariatii nenorocosi de tot ce inseamna cheltuiala generata de intarzierea platilor? Angajatorii de ce nu pot fi trasi la raspundere in vreun fel?
Cunosc multe cazuri, in care intarzierea platilor salariilor depaseste 60 de zile si ajunge chiar la 5 luni? Sunt oameni care au parasit astfel de organizatii si inca nu si-au recuperat banii!
De ce sa plateasca unul pentru ceea ce face altul?

Solutii primite de la cetateni

iulia mariana condurache

iulia mariana condurache, Romania, student (19.05.2010)

Problema exista si la nivel de stat, ca si in orice domeniu. O intarziere in plata unei obligatii, atrage intarzieri in plata altor obligatii avute de cei care la randul lor au de icasat. Teoretic, din punct de vedere legal angajatul poate cere in instanta despagubiri ptr acest lucru insa stim f bine cat de anevoioasa si inceata este procedura judiciara si mai ales durata in timp a acestor proceduri care beneficiaza la randul lor de cai de atac. Asa cum in contractul de imprumut pe care un simplu cetatean il face cu banca, in care este stipulat ca in caz de intarziere va fi penalizat cu un procentaj la zi, iar in caz de neplata pe o anumita perioada cu repercursiuni mult mai importante, tot asa si contractele individuale de munca ar putea avea incluse in mod obligatoriu clauze privitoare la acest aspect. Ar fi o operatiune mult mai simpla decat o intreaga procedura judiciara. Contractul si clauzele lui se pot executa direct nemaifiind necesare atatea proceduri.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.