Sport: Teren de baschet si tenis de camp

Nume : Scarlat Oana Aurora
Tara : Romania
Data : 25.04.2014
Profesie : ecolog
Organizatie : Asociatia Starter
Institutie tinta : Primaria Focsani
Stadiul problemei :

In Focsani nu exista un teren de baschet public, unde tinerii sa poata sa joace oricand, fara sa fie alungati de catre paznicii scolilor/liceelor unde in momentul actual se mai strang grupuri de tineri pentru a juca baschet. Tenis de camp insa,tinerii nu au unde sa joace intrucat nu exista un teren public de tenis de camp in Focsani.Acste doua activitati sportive sunt importante atat pentru sanatatea tinerilor cat si pentru modelarea comportamentala si spirituala a acstora.Aceste terenuri de baschet si tenis pot fi integrate intr-unul singur sau pot fi facute separat,de preferinta ar fi sa fie construite separat, pentru a putea mai multi tineri sa beneficieze de ele in acelasi timp.


Solutii primite de la cetateni

Mihai SERBAN

Mihai SERBAN, Romania, psiholog (03.10.2018)

Amenajarea acestor terenuri pe suprafețe ale primăriei, care sunt lăsate in paragina, sau amenajarea lor în parcuri unde au fost dezafectate leagănele si toboganele. Terenurile ar trebui amplasate intre blocuri, pentru a fi la dispoziția unui număr mai mare de locuitori, și in zonele mai ferite de vânt. • Terenul de baschet: inelele-dotate cu arc (pentru a nu putea fi rupte în cazul în care cineva se agata de el), în locul plasei s-ar putea pune lanțuri (rezistenta mai mare în timp); panoul sa fie susținut de o instalație ancorata în beton, nu de un singur stâlp, iar instalația îmbrăcată în manșoane de cauciuc (pentru a se evita accidentările); dimensiunile terenului si ale panoului conform FIBA; băncuțe, cișmea, nocturna. Terenul de tenis: Terenul de joc nu ar trebui sa fie din zgura neapărat; terenul ar putea fi folosit si pentru tenis cu piciorul; băncuțe, nocturna. Zona ar trebui sa fie supravegheata de un paznic, iar terenurile îngrădite de garduri înalte din plasa (pentru ca mingiile sa nu sară peste gard).


Cosmin

Cosmin, Romania, Inginer (25.04.2014)

Terenurile ar trebui sa fie amenajate separat. Terenul de baschet: inelele-dotate cu arc(pentru a nu putea fi rupte in cazul in care cineva se agata de el),in locul plasei s-ar putea pune lanturi(rezistenta mai mare in timp);panoul sa fie sustinut de o instalatie ancorata in beton, nu de un singur stalp, iar instalatie imbracata in mansoane de cauciuc(pentru a se evita accidentarile);dimensiunile terenului si ale panoului conform FIBA; bancute, cismea, nocturna.

Terenul de tenis: ar trebui 2 terenuri pentru ca, spre deosebire de baschet, tenisul nu se poate practica decat individual sau cu un coechipier. Terenul de joc nu ar trebui sa fie din zgura neaparat; terenul ar putea fi folosit si pentru tenis cu piciorul; bancute, nocturna. Zona ar trebui sa fie supravegheata de un paznic, iar terenurile ingradite de garduri inalte din plassa(pentru ca mingile sa nu sara peste gard). Terenurile ar trebui amplasate intre blocuri sau in zonele mai ferite de vant.

Diana

Diana, Romania, student (25.04.2014)

Amenajarea acestor terenuri pe suprafete ale primariei care sunt lasate in paragina sau amenajarea lor in parcuri unde au fost dezafectate leaganele si toboganele.

Care este solutia ta?

De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:

*

Soluția ta - Te rugam sa fii cat mai concis(a) si la obiect. Acest camp este limitat la 1500 de caractere. In cazul in care ai nevoie de mai mult spatiu, te sfatuim sa mai publici o solutie. Pentru ca ideile tale sa fie considerate in adresa oficiala catre autoritati, solutia trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii care formeaza misiunea metodei noastre de participare:

  • sa fie fezabila: asta inseamna ca poate fi indeplinita de catre organizatiile existente, sau cu ajutor de la terti.
  • sa fie valoroasa: solutia trebuie sa aduca valoare comunitatii careia se adreseaza
  • sa fie sustenabila: solutia trebuie sa aibe sanse sa atraga sprijinul si resursele necesare de la mediul politic, social sau de afaceri.
*

Nume complet - Vom publica numele tau ca sa-ti oferim credit pentru solutia ta si ca sa te promovam.

*

Țara - Publicam si tara din care provii, pentru a vedea cat de intercultural este procesul de participare.

*

Profesie - Publicam si profesia ta, pentru a te promova mai bine.

*

Educație - Nu publicam aceasta informatie. O cerem doar pentru evidentele noastre statistice.

*

Email - Nu publicam nici aceasta informatie. Pastram insa adresa de email pentru a comunica cu tine atunci cand va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

*

Telefon - Telefonul nu se va publica. Il pastram pentru a tine legatura cu tine in cazul in care va fi nevoie, pentru a redacta adresa oficiala cu solutia cea mai buna, catre autoritati.

Website - Acest camp nu este obligatoriu. Daca ai un blog sau doresti sa promovezi o asociatie, o poti face aici. Nu vor fi acceptate site-uri care promoveaza un comportament neadecvat.

Poza proprie - Nici acest camp nu este obligatoriu. Poti sa faci upload la o poza de dimenisuni 80x80 pixeli sau mai mare, in format JPG, GIF sau PNG. Acest lucru te va promova mai bine.

Iti multumim pentru ca ai initiativa de a publica o solutie la aceasta problema, pe platforma noastra de participare! Efortul tau contribuie la indeplinirea misiunii acestui proiect, si anume implicarea cetatenilor in furnizarea de solutii valoroase, fezabile si sustenabile la problemele de interes public. Prin exemplul tau suntem mai aproape de a genera politici publice facute de cetateni!


Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.