Antreprenoriat: Turismul in timpul pandemiei
În data de 16 martie 2020, România avea să declare starea de urgență, care a marcat începutul unei situații economice ce avea să afecteze mare parte din economia mondială și, implicit și pe cea a României. Printre cele mai afectate sectoare ale economiei, turismul este cel care a avut cel mai mult de suferit. Prin urmare a fost stabilit un pachet de orientări și recomandări care să ducă la ”repornirea” industriei turistice europene, măsuri care au vizat direct și România.
Recomandări
În vederea diminuării impactului negativ generat de pandemie se recomandă luarea de măsuri ferme, imediate pentru redresarea sectorului turistic, cum ar fi: A. Soluționarea problemei legate de lichidități – prin acordarea de granturi directe, sub forma ajutorului de minimis IMM-urilor din domeniul turismului. B. Vouchere atractive, pe o bază voluntară: un câștig atât pentru întreprinderi, cât și pentru clienți. C. Salvarea locurilor de muncă - o prioritate-cheie este sprijinirea lucrătorilor care își pierd locurile de muncă să își găsească rapid altele noi, prin încheierea de parteneriate între serviciile de ocupare a forței de muncă, partenerii sociali și întreprinderi. D. Promovarea turismului local – petrecerea a cel puțin o vacanță în țara de origine, printr-o utilizare creativă a locurilor și a destinațiilor existente, poate deveni o oportunitate de a se bucura de bogata diversitate a culturii și a naturii din propria țară. E. Colaborarea cu partenerii - trebuie să existe o cooperare reală între o serie de actori politici și grupuri de actori relevanți pentru turism: între autoritățile locale, regionale și naționale, precum și cu Comisia Europeană; dar și între funcționarii vamali, furnizorii de servicii de transport, furnizorii de servicii de cazare și toți ceilalți actori din cadrul ecosistemului, în special pentru operaționalizarea și punerea în practică a orientărilor și măsurilor respective.
Solutii primite de la cetateni
Care este solutia ta?
De ce avem nevoie de toate aceste informatii? Datele pe care le colectam prin acest formular de identificare a solutiei sunt importante pentru a genera mai multa forta procesului de participare si pentru a avea sanse mai mari sa generam probleme rezolvate:
Acest site a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a Centrului de Dezvoltare SMART si in niciun caz nu poate reflecta opiniile Uniunii Europene.